12 Ekim 2014 Pazar

Gone Girl (2014)

Yazar Gillian Flynn'nin romanını David Fincher beyaz perdeye yansıtıyor ve karşımıza müthiş bir kara film çıkıyor. Son zamanlarda izlediğim en iyi gerilim ve gizem filmi. Filmin uzunluğu insanı hiç sıkmıyor. Müzikleriyle, entrikalarla, diyaloglarla kendine öyle bir bağlıyor ki... David Fincher'ın ustalığını görmemek mümkün değil. Çok güzel kurgulanmış. Başlangıç ve final sahneleri aynı olsa da anlamları çok farklı. Öyle sahneler vardır ki "film birazdan bitecek" ya da "bu filmin final sahnesi olacak" diye tahminlerde bulunuruz. Bu filmde öyle tahminler yapmak zor. Filmin içinde birçok final sahnesi vardı. Film sanki 2-3 kere bitti, senaryodan kopmadan, yeniden başladı.

Bir yere kadar 'The Usual Suspects' ile benzerlik gösterdi. Bazı sahneler de 'Basic Instinct' ve 'Carrie' filmlerini andırıyordu. Ayrıca daha önce 'The Truman Show'da da gördüğümüz gibi Amerika'da televizyonun ve basının halkı ne kadar çok etkilediğine ve kışkırttığına birkez daha şahit oluyoruz.

Oyunculuklar çok başarılıydı, tekrar tekrar tebrik edilesi performans sergilemişler. Ben Affleck ve Rosamund Pike bu filmle zirveye ulaşmışlardır.

Gilliam flynn'nin yazdığı David Fincher'ın yönettiği Gone Girl filmiyle sonunda kötülerin kazandığı bir filme bir daha tanık olduk.

IMDB Puanı: 8.6
Film Puanım: 8.9  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder