3 Ekim 2014 Cuma

The Breakfast Club (1985)

Lisede işledikleri suçlardan dolayı ceza alan ve birbirini tanımayan 5 genç cumartesi günlerini okulda geçirmek zorundalardır. Onlardan yapmaları istenen ise kendileri hakında yazı yazmak. Böylece kendilerinin kim olduklarını anlayabileceklerdir. Başta birbirlerinden farklı gözüken gençler aslında ortak noktalarının olduklarını anlarlar: aile zorlaması, öğretmen baskısı vs. Zaman geçtikçe kendilerini tanımaya ve tanıtmaya başlarlar.
    
John Hughes’ın yazıp yönettiği, başucu filmi değerinde, sloganı “They met only once, but it changed their lives forever” olan türünün en sempatik filmi: The Breakfast Club. 7 kişinin oynadığı bu kült film her ne kadar gençlere hitap etse de izleyen herkesi kendine bağlar. Ayrıca hademelerin sıradan insanlar olmadığını bir kez daha kanıtlamıştır. Şarkıları çok güzeldir. Çalmasa bile izlerken Pink Floyd’un Another Brick in the Wall şarkısını akla getirdi.

Bu başyapıtın bir diğer özelliği de az bütçeyle çekilip büyük hasılat elde etmesidir. Oyunculuklar çok başarılı. Öyle tahmin ediyorum ki en dikkat çeken karakter Judd Nelson’ın canlandırdığı John Bender olmuştur. Benim en takdir ettiğim karakterse Ally Sheedy’nin oynadığı Allison Reynolds oldu. Özellikle resim çizdği sahne tekrar tekrar izlenilesi ve komik.

IMBD puanı: 7.9/10 
Film Puanım: 8.3/10



      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder