12 Mart 2015 Perşembe

Acemilik Örneği - Zamanın Sonundaki Ev (2013)



Zamanın Sonundaki Ev (La Casa del Fin de Los Tiempos) korku türünün örneklerindenmiş gibi reklam yapılan bu Venezuela yapımı korku (!), gerilim ve gizem filmi, Venezuela için bir ilk özelliği taşıyor. İlk olmanın acemiliğinden olsa gerek, sıkıcı ve klişelerle dolu yetersiz senaryosuyla benm (ve sanıyorum birçok kişi) için göz dolduramadı. Gerçi kurgusunun hepsine kötü demek doğru olmaz çünkü başı gayet ilgi çekiciydi ve sonu da ortalarından tahmin edilen bir son gibi değildi. (biraz şaşırtıcı bir sondu)



Filmin kültürel etkisine eğinirsek, (Venezuela yaşam tarzına uzak olduğumuz için çoğumuzun bilmemesi normal) beyzbol'un orada yaygın bir spor olarak görülmesi.  

İyi başlayan, sıkıcı devam eden ve kısmen şaşırtıcı bir sonla biten bu ilk Venezuela yapımı korku filminden sonra yönetmen Alejandro Hidalgo korku filmi senaryolarıyla ilerlerse, La Casa del Fin de Los Tiempos (The House of the End Times - Zamanın Sonundaki Ev)'tan daha iyilerini yapabileceğini söylemek mümkün. Ama korkmak, gerilmek istiyorum diyorsanız bu yapım sizi hayal kırıklığına uğratabilir.

Eleştirmenin Puanı: 5.4 / 10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder