12 Mart 2015 Perşembe

İşaretli Olmak İster Misiniz? - Paranormal Aktivity 5 (2014)



Neden korku filmi izleriz? Korku filmi severler gerçekten korkmayı mı sever, yoksa kendilerini korku senaryosunda bulmayı mı? Veya korkmak bir gereklilik midir? Bir korku filminin başarılı olduğunu söyleyebilmek için 'sadece' korkutması yeterli midir?

Düşük bütçeyle yapımcıların büyük paralar kazandığı bu korku serisi, 2014 yılında çekilen beşinci filmiyle devam etti.

Jesse (Andrew Jacobs) yeni mezun olmuş bir gençtir ve komşusunun ölümünden sonra bir takım gizemli olaylara tanık olmuştur. Son derece meraklı olan bu genç arkadaşı Hector (Jorge Diaz) ile birlikte bu olaylara burunlarını sokmaya başlar ve olaylar gelişir.



Konusu ve çekimleri öncekilere göre farklılık gösteriyor. Bu filmde paranormal olayların tek bir evde geçmediğini görüyoruz. Birden fazla ev, değişik mekanlar ve hatta sokak ortasında. Çekimlerde ilse dinamik bir kamera çıkıyor karşımıza. Serinin öncekilerinde olduğu gibi kamera sabit durmuyor. Bu nedenle yönetmen Christopher Landon kolay yolu seçmiş gibi görünüyor. Çünkü dinamik bir kamerada objektifin önüne birden bağırarak çıkan her şey izleyeni hoplatır, korkutur.

Eğer korkmayı seviyor ve korkmak istiyorsanız kaçırmayın derim. Benden söylemesi, izlerken önünüze bir şey çıkmasına hazır olun.

Eleştirmenin Puanı: 6.7 / 10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder